Een conflict met een leverancier? Een mediator kan helpen 

Wanneer partijen samen zaken doen, is het in het begin natuurlijk vaak rozengeur en manen schijn. Het kan niet op. Er komt echter vaak een moment waarop er problemen ontstaan. Een levering wordt niet goed gedaan of de betaling blijft uit. Ook komt het voor dat partijen de afspraken toch net even anders zien als de tegenpartij. In zo’n geval kan het voorkomen dat partijen de sfeer behoorlijk gespannen laten worden. Een Gouda mediator kan uitkomst bieden. 

Spijt achteraf

Soms worden er zelfs dingen gezegd die misschien helemaal niet zo bedoeld zijn. Het conflict kan op deze manier redelijk snel escaleren en het kan een juridisch geschil worden op deze manier. Dat is natuurlijk erg vervelend voor beide partijen. En alhoewel het iedereen natuurlijk vrij staat om het conflict voor te leggen aan de rechter, is dit voor beide partijen over het algemeen niet de meest gunstige uitkomst.  

Niet naar de rechter 

Vaak is het beter om tot een oplossing te komen zonder tussenkomst van een rechter. Alhoewel je misschien juridisch denk te staan, is dat nog geen garantie dat de rechter het op de zelfde manier zal zien. Daarnaast kost het voeren van een rechtszaak een hoop tijd, energie en geld. Deze energie kun je veel beter in andere zaken steken. Zeker als ondernemer heb je vast een hoop andere zaken te doen om je bedrijf te runnen.  

Een mediator kan helpen bij dit soort zaken. Wel is het van groot belang dat beide partijen hiervoor openstaan. Als 1 van de partijen maar blijft vasthouden en denkt dat hij/zij gelijk heeft, dan heeft een mediator inschakelen geen zin. Toch kan het prettig zijn voor beide partijen om eruit te komen zonder tussenkomst van een rechter.  Meer hierover lees je op: https://mediatorkaart.nl/mediator-zwolle/