Mobiel internet bij een abonnement afsluiten

Er wordt meer en meer gekozen voor sim only abonnementen, helemaal niet zo apart. De reden dat mensen voor een dergelijke vorm van een abonnement kiezen is vooral de prijs. De kosten zijn gewoon erg laag. Een basisabonnement in de vorm van sim only kun je al afsluiten voor zo’n €2,50 per maand en dat is natuurlijk helemaal niets! Het is in veel gevallen zelfs nog een stuk voordeliger dan prepaid bellen is. Maar kun je ook op het internet met je mobiel als je voor sim only kiest?

Het mobiele internet 3G of 4G

telefoon iphoneEen sim only abonnement is in feite gewoon hetzelfde als ieder ander abonnement is. Het grote verschil is dat er gewoon geen telefoon bij aanwezig is. Hier moet men dus zelf voor zorg dragen. Dat kan een oude telefoon zijn, maar ook een hele nieuwe zolang deze maar simlock-vrij is. Omdat er steeds vaker gebruik gemaakt wordt van smartphone, is de vraag naar internet bij de abonnement ook flink gestegen. Maar ook onbeperkt internet sim only is populair. Met internet kan men namelijk gebruik maken van Whatsapp, Facebook en alle andere applicaties op de smartphones die internet nodig hebben.

Internetbundels

Ook bij een sim only abonnement kan men gewoon een internetbundel bestellen. Zo is er het wat oudere 3G internet, wat iets trager is. Maar ook het redelijk nieuwe 4G netwerk waarmee men veel sneller op het internet kan. Zoals bij alle abonnementen is er vaak een limiet op het aantal MB’s dat gebruikt kan worden door de telefoon. Als men hier overheen gaat, moet er worden bijbetaald. Vergelijkbaar dus zoals bij belminuten het geval is.